ten olej co ja kupuje niepodrabiają raczej i jest prosto z USA także ,spoko najlepiej z beczki kupić prosto olej no i browarek też z beczki. Pozdrawiam
[O2] Głośny szum powietrza
Zwiń
X
-
GośćTagi: Brak
-
Daro
[O2] Głośny szum powietrza
Po stronie kierowcy i pasażera już przy prędkościach powyżej 80 km / h powstaje nieznośny hałas - szum powietrza. Przy prędkościach 140 - 160 km / h w środku jest jeden wielki szum. W serwisie próbowali regulować drzwi ale to tylko pogorszyło sprawę. W kolejnym ASO wymienili mi uszczęlkę wokół drzwi, ale też bez rezultatu. Kolejne wizyty w ASO nie dały nic oprócz wytłumaczenia że tak ma być bo najprawdopodobniej szum pochodzi od lusterek które w O2 maja taki felerny kształt. Czy ktoś miał podobny problem i może wskazać mi serwis gdzie dadzą sobie z tym radę.
-
Niestety...
..., nie mogę potwierdzić Twojej obserwacji. Uważam, że O2 jest wyciszona bardzo dobrze, szczególnie, jeśli chodzi o szum powietrza nie mam najmniejszych zastrzeżeń. Nawet przy 140km/h i więcej w środku panuje spokój. Coś musi być nie tak u Ciebie w aucie, tylko tak mogę to wytłumaczyć... :roll:Skoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
Renault Scenic III 1.4TCe 2010 - jest...
Komentarz
-
-
Re: Niestety...
Zamieszczone przez mariobros..., nie mogę potwierdzić Twojej obserwacji. Uważam, że O2 jest wyciszona bardzo dobrze, szczególnie, jeśli chodzi o szum powietrza nie mam najmniejszych zastrzeżeń. Nawet przy 140km/h i więcej w środku panuje spokój. Coś musi być nie tak u Ciebie w aucie, tylko tak mogę to wytłumaczyć... :roll:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Daro
No właśnie coś musi boleć moją O2, tylko że w ASO w Rzeszowie, Piotrkowie, Kielcach, Warszawie, Radomiu nie potrafili nic na to poradzić jak wcześniej już pisałem. Może macie jakiś serwis w którym chciałoby się chłopakom dokładnie przyglądnąć "szparkom" w moim samochodzie i żeby nie mówili bzdur o lusterkach.
Komentarz
-
w o1 na początku też miałem problem z szumem wimar`y i sinclan na grochowskiej sobie nie poradzili. dopiero wizyta w sinclanie na zakręcie pomogła. winne było lusterko.
przyczyna brak kawałka około 2cm materiału filcowego w szczelinie miedzy obudową a mocowaniem widać go po złożeniu lusterek. wymienili lusterko i problem znikł. oczywiście boje byly wielkie i zawsze zwalali na owiewki ze niby zdeli owiewki i swistu nie było...
Komentarz
-
-
Daro
Franca, ciekawa sugestia. Spróbuję obejrzeć te lusterka po złożeniu. Dzięki za wskazówkę. Proszę kolegów o inne podpowiedzi, może coś sam sobie pomogę bez wiyty w ASO.
[ Dodano: Nie 08 Sty, 06 20:17 ]
Koledzy i może koleżanki, proszę o inne wypowiedzi dotyczące hałasu i szumu powietrza od strony drzwi przy większych prędkościach w O2. Może ktoś walczył jeszcze z tym zjawiskiem w swoim autku?
Komentarz
-
jestes pewien czy ten dzwiek pochodzi o drzwi :?:
bardzo czesto przy takich predkosciach bardzo trudno ocenic skad pochodzi dany dzwiek.
Mozesz jeszcze sprawdzic uszczelki w drzwiach. Podobno w Octach II sa dwie.
A powiedz nam jakie masz opony :?: :twisted:bylo: Octa I Combi TDI+MTKATOWICE
Jest: 170/365@204/430... cos tam jezdzi :twisted:
Perfect service by DobryGrzesWawa
Komentarz
-
-
Witam.
Problem generalnie znany.
Winna jest mała szybka (jej zamocowanie, czy coś z uczelką), w drzwiach z tyłu po lewej stronie.
Z tego co pamiętam salony dostały wytyczne dot. naprawy tej usterki.www.soft-car.pl
www.chiptuning-gdansk.pl
- Chiptuning silników benzynowych oraz diesla
- Wyłączanie DPF
- Hamownia Obciążeniowa
Komentarz
-
-
Daro
W serwisie już podklejali uszczelkę wokół słupka dzielącego szybę drzwi tylnych bo rzeczywiście była taka akcja serwisowa. Ale szum pochdzi z drzwi przednich. Dzisiaj znany mi blacharz zasugerował że szumieć mogą tylko odstające elementy lub też pierwsza uszczelka podczas jazdy w drzwiach (przy zawiasach) jest odchylana przez wiatr, gdyż nie jest ona wogóle przyklejona. Zaproponował też aby oklejać drzwi taśmą w różnych miejscach i drogą prób i błędów sprawdzać czy jest jakiś efekt. Jutro coś poeksperymentuję i dam znać na forum co odkryłem.
Komentarz
-
Daro
Dzięki za wszystkie wskazówki. Oklejałem szczeliny i drzwi taśmą i jeździłem. Ta metoda niestety nie dała nic - dalej szumiało. Chyba odpuszczę i będę słuchał głośniej radia Stream które jak już pisano na forum gra jak Safarii w Polonezie, tak więc skutecznie zagłuszy szym powietrza.
Pozdrawiam
Komentarz
-
W moim poprzednim samochodziku miałem ten sam problem - dużo szukania i nic, dalej szumiało po stronie pasażera.
Pomógł mi jeden mechanik, który po prostu lekko nagiął drzwi tuż nad szybą. Problem ustąpił całkowicie a przysługe miałem gratis... :szeroki_usmiechOctavia Kombi ASV 114KM 256Nm @ 148KM 330Nm by ALI - polecam tego tunera...
Komentarz
-
-
Daro
Też chłopaki w Skodzie w Rzeszowie gięli, ale niewiele to dało. Pozostaje mi wymienić jeszcze tylko uszczęlkę wokół szyby i tę na na obrysie otworu drzwi. Jeżeli to nic nie da to podgłaszam radio na full.
Komentarz
-
może nie uwierzycie ale moja klientka miała coś podonego w bmw , jeżdziłem z nią i też byłem przekonany że to coś z samochodem a okazały się opony chociarz wszystkim się wydawało że to karoseria a jezdzili różni fachowcy ,blacharze ,mechanicy itp.O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Calvin
Zamieszczone przez MZDW moim poprzednim samochodziku miałem ten sam problem - dużo szukania i nic, dalej szumiało po stronie pasażera.
Pomógł mi jeden mechanik, który po prostu lekko nagiął drzwi tuż nad szybą. Problem ustąpił całkowicie a przysługe miałem gratis... :szeroki_usmiech
Pozdrawiam
CALV
Komentarz
Komentarz